CUȘCUȘ CU MAZĂRE ȘI PIEPT DE PUI
Pentru prânzul de astăzi am pregătit cușcuș de mazăre și piept de pui! Iese absolut delicios și vă invit cu drag să îl încercați!
Setul de diversificare pentru bebeluși de la Biju Bebe este perfect pentru servirea cușcușului delicios, pentru că bolul are o fomă ergonomică și este perfect potrivit mânuțelor mici ale copilului, iar lingura din silicon cu mâner de lemn de bambus este concepută pentru o hrănire confortabilă și delicată.
Apița poate fi servită din cana de antrenament cu pai Biju Bebe pentru bebeluși, care este una pentru a face tranziția la paharul propriu cât mai uşoară şi mai distractivă.
Fie cu baveta cu buzunar din silicon, fie cu baveta cu mânecă lungă impermeabilă din poliester reciclat, masa cu Biju Bebe este întotdeauna una curată!
Vă invit să descoperim magia Biju Bebe și să explorăm împreună lumea minunată a produselor Biju Bebe pentru copii!
INGREDIENTE (3 porții)
½ pahar cușcuș din grâu dur (pahar 300mL)
1 pahar apă (300mL)
200g mazăre (am folosit congelată)
150g morcovi
200g roșii (a fost fix o roșie potrivită)
½ piept de pui
2 cătei usturoi (opțional)
1 lingură fulgi de drojdie inactivă (optional)
1 linguriță pătrunjel uscat
2 lingurițe ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
Punem cei 300mL apă la fiert și, când dă în clocot, luăm de pe foc, adaugăm cușcușul și acoperim crăticioara pentru 20 de minute, să se umfle cușcușul.
Pieptul de pui îl taiem cubulete și îl gătim la abur împreună cu mazărea, morcovii cubulețe și usturoiul pentru 35-40 de minute.
După 10 minute scoatem mazărea pentru că, fiind congelată, are timp de gătire mai scurt.
Atât carnea cât și legumele pot fi și fierte.
Roșia o băgăm la cuptor întreagă în tavă pe hârtie de copt pentru 35 de minute la 190 grade C căldura sus-jos fără ventilație.
Când este gata, o lăsăm la răcit apoi o decojim și scoatem cotorul.
Legumele și carnea pot fi mărunțite în funcție de preferințele bebelușului. Pot fi mixate toate la blenderul vertical sau pasate cu furculița.
Eu am pasat cu blenderul vertical mazărea, usturoiul și morcovii, iar cartea și roșia le-am tocat mărunt cu cuțitul.
Amestecăm cușcușul cu legumele, carnea, drojdia inactivă, pătrunjelul și uleiul și servim un prânz delicios bebelușilor.
Ies 3 porții generoase!
Se poate păstra la frigider în recipient închis ermetic și poate fi consumat până la 3 zile sau se poate congela. Daca îl păstrăm la frigider, atunci îl putem reîncălzi într-o crăticioară la foc mic sau îl putem băga la cuptor într-un vas ceramic.
La fel procedăm și dacă îl congelăm, numai că îl vom decongela în frigider.
Poftă mare!